Sunday, 21 September 2014

LONDON FOOD: FRANCO MANCA

Sist lørdag var Simon sin bursdag, og dette ville vi selvfølgelig feire med å gå ut og spise på en fin restaurant! I Haugesund er ikke utvalget så stort, så det er ikke så vanskelig å velge hvor vi skal gå, men her i London derimot er det et hav av forskjellige restauranter, så det er ikke alltid så lett å vite hvor vi skal starte å lete/ hvordan vi skal velge. Siden vi begge elsker pizza og italiensk mat mer enn noe annet, ville vi på en italiensk restaurant, men det er ikke akkurat få av de heller. Vi endte opp med å google litt rundt på "Best Pizza places in London", og fant fort fram til kjeden "Franco Manca". 

Last saturday was Simon's birthday, and we celebrated at the amazing restaurant "Franco Manca". Since we are both pizza-lovers, we really wanted to try out some good London pizza, and after googling a bit we really wanted to try the amazing-looking pizza at Franco Manca. Franco Manca is an Italian pizza chain, with 10 restaurants around the London-area, serving sourdough pizzas. We went to the one at Tottenham Court Road, and walked from Oxford Circus after a bit of shopping. It wasn't to hard to spot when we got there, since there was a long queue outside the restaurant. After waiting in it for about 10-15 minute (worth it!), we got in and got to order some pizzas as well. 


Franco Manca er en Pizza-kjede her i London, som har 10 restauranter rundt om i London-området. Vi endte opp på den som ligger ved Tottenham Court Road, og spaserte bort der fra Oxford Circus etter litt shopping. Etter at vi hadde gått i ca. 10 minutt var det ikke vanskelig å finne, det var nemlig en lang kø ut fra restauranten. Vi stilte oss i køen og måtte vente i kanskje 10-15 minutt, noe som gikk helt greit. Utover kvelden ble køen utenfor lenger og lenger, så det var greit å være der i halv 8 - 8 tiden. 

Når vi kom inn bestilte vi hver vår pizza fra menyen, jeg en "Nr. 2" som var en ganske vanlig margerita (min favoritt), og Simon en med en fantastisk god skinke på. Til å drikke hadde jeg et glass vin og Simon en øl, begge deler Franco Manca sine originale. Siden det var min kjære sin bursdag, gikk jeg bort til servitøren etter å ha bestilt, og spurte om pizzaen kunne bli formet som et hjerte (noe jeg hadde sitt bilder av på nettet allerede). Dette var selvfølgelig ikke noe problem, og det ble en liten ekstra koselig ting på bursdagen! Selv om hele restauranten var stappfull med folk som ventet på mat, tok det ikke så lang tid før vi fikk maten vår. Pizzaen var noe helt annet enn det jeg har spist før, med en fantastisk seig og fersk surdeig som har godtgjort seg i minst 20 timer. Vi konkluderte begge med at det var den beste pizzaen vi noen gang har hatt, selv om vi begge har vært å spist mye pizza i Italia! Til dessert hadde vi hver vår kule med is (jeg sitronsorbet, han sjokolade) som og var utrolig gode. Alt i alt var det så fantastisk som vi hadde lest oss opp på, og jeg gleder meg virkelig til å gå tilbake hit! Jeg anbefaler alle å ta turen innom en av Franco Manca'ene i London, selv om du må stå i kø for å komme inn. 

When we got a table we quickly read through the menu, and decided what to order. I ordered the Number 2, a classic Margarita, and Simon ordered one with some delicious ham on as well. Ordering at Franco Manca is quite easy, as there is not "too much to choose from". You have a few different pizzas and pizza toppings, including todays specials. Other than that you can choose from some salads, a few starters and drinks, and lastly desserts. To drink I had a glass of wine and Simon had a beer, both of which Franco Manca's original, as everything else in the restaurant. I also asked the waiter (after we had ordered, so Simon wouldn't hear it) if it would be possible to make Simon's pizza heart-shaped, which was no problem at all. A nice little surprise on his birthday! We both loved our pizzas, drinks and dessert (ice cream), and I really can't wait to go back. I recommend it to everyone to try one of the Franco Manca restaurants, you will not regret it! 


* Instamoment: * 
Follow me @anitafosen for more Instagram updates

What: Franca Manca, Sourdough Pizza
Where: Tottenham Court Road (where we went), check out their website for the other locations 
Price:  £££££  (25.15 for 2 pizzas, 1 beer, 1 glass of wine and 2 ice cream scoops)

No comments:

Post a Comment