Monday, 7 July 2014

MY PHOTO EQUIPMENT


Når jeg begynte å rydde og finne fram ting jeg skal pakke med meg i flyttelasset, fant jeg ut at noe som kommer til å ta mye av plassen er kameratustyret mitt! Jeg har vært interessert i foto så lenge jeg kan huske, og alltid likt å knipse bilder av alt og ingenting med alle de forskjellige kameraene jeg har hatt. I 2010 kjøpte jeg speilrefleks-kamera mitt som jeg har hatt i 4 år nå, og etter det har jeg bare blitt mer og mer foto-interessert. Dette har og endt opp med en del forskjellige kameraer, og jeg har 4 stykk (med diverse utsyr) som jeg bruker og som jeg vil ha med meg på flyttingen;

1. Canon EOS 60D
Jeg kjøpte mitt eget speilreflekskamera sommeren 2010, og endte opp med Canon EOS 60D, etter å ha lest mange anmeldelser og diverse om forskjellige kameraer på den tiden. Det er et ekstremt bra kamera, som jeg er veldig fornøyd med! Når jeg kjøpte det byttet jeg ut standardlinsen med en litt lengre linse, 18-135mm f 3.5. Den første plassen jeg brukte kameraet var i New York den sommeren, og der endte jeg opp med å kjøpe en fisheye-linse. Denne har jeg brukt litt for lite, og jeg håper at den vil bli brukt mer nå fremover. Linsen jeg bruker mest nå er 50mm f1.8, som passer godt til portrett- og detalj-bilder, mesteparten av bildene på bloggen er tatt med denne. Ellers har jeg et svart/hvit-filter, men det har jeg heller ikke fått brukt så mye.

2. Samsung ST 500
Speilreflekskamera mitt tar ekstremt gode bilder og er det jeg liker best å ta bilder med, men det tar og en del plass i vesken. Derfor har jeg tenkt å ta med meg Samsung digitalkamera mitt, som jeg alltid kan ha med meg i små vesker og lommer. Jeg har hatt det i noen år nå, men det er ikke blitt brukt så mye i det siste. Det er et veldig bra digitalkamera med 12.2 MegaPixler. Det har touch-skjerm og er veldig enkelt å bruke, og det har eg skjerm fremme, som jeg kan bruke f.eks. når jeg tar selfies (lol). 

3. Fujifilm Instax 210 Polaroid Kamera
Mitt andre favorittkamera må være polaroidkamera mitt, som jeg har hatt nesten like lenge som speilrefleks-kamera mitt. Det er så utrolig gøy å ta bilder som kommer ut med en gang, og som ofte ikke er helt slik vi vil de skal være. De er så in-the-moment, og det er ikke mulig å slette de eller endre de etter de er tatt. Bildene er og ganske store, siden jeg ikke har mini-polaroid kamera som mange andre har. Jeg liker at bildene blir såpass store, og de er veldig fine å henge opp! Gleder meg til å få nye minner på slike bilder fra London.

4. DIANA F+, lomography kamera
Det nyeste kamera mitt er Diana F+, som er et lomography kamera. Det har filmrull og bildene må fremkalles, noe som gjør at det blir litt samme effekt som polariod-kamera; når bildet er tatt er det ikke noe vi kan gjøre for å slette eller redigere det. Jeg har lenge ønsket meg et Diana F kamera, og fikk dette tidligere i år. Jeg har også en tilleggslinse til dette kamera, en fish-eye linse. Jeg har to forskjellige filmer, farge eller svart hvit, og det blir en kul gammeldags effekt på bildene. Gleder meg til å ha med meg dette i vesken også, og ta analoge bilder av London. Jeg har faktisk ikke tatt meg tid til å lese om det og bruke det enda, så det blir bra og endelig bruke det!


1 comment:

  1. Så heldig du er som har så mange kameraer! Jeg er også veldig glad i å ta bilder, men vurderer å kjøpe meg et digital kamera. Er så slitsomt å dra rundt på speilrefleks kameraet mitt hele tiden, er enig med at det tar mye plass i vesken haha.

    ReplyDelete