Thursday 31 July 2014

BANANA CREAM PIE

Noe av det jeg gleder meg mest til når jeg flytter ut, er å ha mitt eget kjøkken. Jeg har alltid elsket å (prøve å) bake, og de siste årene har jeg og blitt mer og mer interessert i matlaging generelt. Jeg gleder meg til å ha mitt eget lille kjøkken, hvor jeg skal lage meg det jeg vil ha av middager, desserter osv! Jeg liker derfor å teste ut litt oppskrifter nå før jeg flytter, slik at jeg har noen gode retter på lur til når vi flytter ned. De siste dagene har jeg hatt skikkelig lyst å bake noe, og jeg har tenkt spesielt mye på pai. Sist (/første gang jeg lagde pai selv) lagde jeg en sjokolade-pai, men i dag ville jeg prøve noe nytt. Jeg ble fristet med min favoritt-blogg sin banan-pai, og endte opp med å lage en lignende. Jeg brukte denne oppskriften (ca), på den enkle, raske og billige oreo-crust banana cream-paien!


Yummy! 


OUTFIT: FAVORITE SNEAKERS

Jobb, jobb og mer jobb denne uken, men det er gøy, for nå har jeg bare en liten måned igjen så er jeg ferdig! Nå skal jeg rydde ferdig litt av tingene mine, for i morgen er det 1 måned til flytting, og jeg vil starte å pakke fortest mulig! Det er plutselig mye (/ en del) som skal gjøres på en måned før vi flytter, mest småting, men jeg må få tid til å gjøre alt. Så jeg tror jeg må skrive meg en liten liste (sier liste-elskeren) over hva som må gjøres, og når jeg har tid til det. Vil at alt skal være klart slik at jeg kan nyte den siste uken hjemme med venner og familie, i steden for å stresse rundt, så håper det blir slikt. Ellers er det som sagt jobb, jobb og mer jobb, og dette er det jeg hadde på meg i dag; 


Wednesday 30 July 2014

OUTFIT: FREE SPIRIT

Mens jeg holder på å rydde, lage mat og senere mens jeg står på jobb, er det så deilig å ha på seg noe behagelig og lett. Når det er så varmt ute synker ofte motivasjonen til å kle seg moteriktig, og du vil bare hive på deg det letteste og enkleste du har av klær. Men, hvis du har lette og behagelige klær som skjorter og sommerkjoler som gjør nok ut av seg selv, blir ikke antrekket kjedelig! Derfor elsker jeg denne skjorten fra jobb, som er behagelig og lett, men og stilig og min stil. 


FOLLOW ME

Bloggen er en fin måte for venner/familie/andre til å følge meg og livet mitt i London med studiene mine og andre opplevelser! I tillegg skal det få meg til å ta mest mulig bilder også for meg selv. Men utenom bloggen, har jeg også andre steder hvor dere kan følge meg. Derfor har jeg samlet noen av stedene som jeg er mest aktive på, hvor dere kan følge meg utenom denne bloggen; 


Bloglovin: Hvis du følger bloggen min, er det lettere å følge den på bloglovin og få opp hver gang jeg legger ut et nytt innlegg, i steden for å sjekke ut bloggen for å sjekke om det er lagt ut noen nye innlegg. I tillegg kan du følge med på hvilke innlegg jeg liker fra andre blogger, og like mine egne innlegg hvis det er noen du vil "lagre". Følg mer her.

Instagram: Det jeg nok kommer til å oppdatere mest når jeg flytter, er instagram-kontoen min. Jeg tar raske bilder med mobilen min hele tiden, og legger også av og til bilder ut fra kamera mitt. Diverse bilder fra livet mitt i London, som jeg kanskje ikke skriver et eget innlegg om på bloggen. Følg meg @anitafosen

Lookbook: Jeg har nylig startet å oppdatere lookbooken min igjen, etter et fravær på over 1 år. Jeg skal prøve å legge ut antrekk-bilder ofte fra London, noe jeg synes er utrolig gøy. Følg meg her.

Pinterest: Jeg startet med pinterest for et halvt år siden eller noe, og har utrolig mange pins og boards nå! Jeg har ikke vært så aktiv i det siste, men det kommer nok tilbake. Jeg bruker det som inspirasjon til mat, dekor, mote, foto og diverse annet. Følg mer her.

Tumblr: Tumblr har vært min guilty pleasure i mange år, og jeg elsker å sette meg ned en kveld med høy musikk og bare scrolle nedover. Tumblr'en min er en blanding av inspirasjon, humor, søte dyr/ting og fine dikt/tekster. Følg mer her.

Hvor kan jeg følge dere?
Love

Tuesday 29 July 2014

WORKING GIRL

I går hadde jeg fri, men nå er det tilbake på jobb igjen, og i dag blir det en lang dag. Sandalene mine må derfor byttes ut til Nike Air Max skoene mine før jeg stikker. Men det er deilig å gå i det lange enkle skjørtet mitt fra jobb, med en enkel og lett topp. Været var ikke like fint i dag, så jeg må kanskje hive en jakke på også. Ellers er det en utrolig fin dag, for nå har vi nettopp bestilt einveis-billetten vår til London, så nå er det bare til å telle ned dagene til 1. september!! Gleder meg bare mer og mer, æh. Ha en super dag alle!


Monday 28 July 2014

IF I COULD, I WOULD

Tiden går så utrolig fort, og snart er det bare en måned til vi flytter! Jeg har derfor startet å rydde ut av rommene mine, og også startet å tenke på hva jeg skal ha med meg når jeg flytter. Klær er en ting, og jeg vet jeg kommer til å slite med å velge ut hva som skal få bli med, men også en del andre ting har jeg lyst til å ha i den nye leiligheten vår i London. De som skal flytte rundt i Norge kan ta med seg alt de vil av bøker, pynteting osv. i flyttelasset i bilen, mens jeg får vel egentlig ikke plass til så mye. Men jeg har klart å grave frem noen få ting som jeg i hvert fall skulle ønske jeg kunne tatt med, og som jeg håper jeg får plass til litt av hvertfall!

1. Vinglasset mitt jeg fikk av verdens beste kjæreste, som rommer en hel vinflaske, må jeg jo få med meg på et eller annet vis! 2. Jeg har prøvt å begrense meg på jobb de siste månedene, men når vi hadde disse fine koppene og skålene på salg kunne jeg ikke la være å kjøpe de. Håper de får plass i leiligheten etter hvert. 3.  Det belgiske vaffeljernet mitt skal være med, punktum. 4. Jeg har mange bøker jeg ønsker å ta med meg, men de jeg aller helst håper på å få med, er Alexander McQueen boka mi, og noen søte små kokebøker. 5. Forhåpentligvis kjøper vi oss en lp-spiller i London etter hvert, og da må jeg frakte ned noen av favoritt lp-ene mine. 6. Favorittputen min fra Urban Outfitters er kjøpt inn til min første leilighet, så den må nok bli håndbagasje eller noe!

Det er ikke lett å plukke ut, men om ikke alt for lenge må jeg faktisk pakke ned det jeg skal ha med meg i koffertene, så da får vi se hva som får plass!


WE DON'T SLEEP WHEN THE SUN GOES DOWN


Kveldsbad har blitt den nye greia, det er så utrolig fint å svømme i en stille sjø mens solen går ned! Rosa/oransje himmel og blått, stille vann er så herlig og avslappende. Kamera ble med, og det ble noen få bilder av den fine kvelden. 


Sunday 27 July 2014

IDYLL

Etter å ha jobbet hver dag i dette fine været, var det deilig å ha litt fri, og en liten tur på hytta! Uten hverken tv, internett eller dvd-spiller ble det skikkelig avslapning med brettspill, snop og kveldsbading. Vi stakk til stranden i går kveld og badet litt, og det var overraskende varmt og ikke minst fint! Mens jeg stod langt uti vannet og så rundt meg på alle de små "fjelltoppene", solnedgangen og båthus, innså jeg hvor utrolig fint det er der! Dessverre hadde jeg ikke med meg kamera da, men jeg tok det med i dag tidlig når vi stakk ned igjen, og selv om det ikke var en fin solnedgang, var det virkelig fint og klart der! Jeg må ta meg en tur tilbake en kveld og ta noen flere bilder, men til nå ble det disse: 




Friday 25 July 2014

RENTING AN APARTMENT IN LONDON

Nå som vi har leiligheten klar, føles det veldig deilig, og jeg er utrolig klar til å flytte! Flesteparten som flytter ned til London i år har vel allerede fikset seg et sted å bo, men hvis det er noen som ikke har det enda, tenkte jeg at jeg skulle dele mine tips til hvordan finne London-leiligheten of your dreams (ca). Dette kan selvfølgelig og være en hjelpende guide til kommende studenter/andre som skal flytte ut, i London eller hvor som helst. Når vi har flyttet inn skal jeg skrive litt om hvordan det er å bo der osv. og, men her deler jeg litt erfaringer og tips jeg har lært disse månedene om prosessen fram til å finne leiligheten.

1. Budsjett. Det viktigste å bestemme før du starter å se etter leiligheter, i mine øyne, er budsjett. Mange tror at det er ekstremt dyrt å leie i London, og det kan det selvfølgelig være, men det finnes en god del muligheter for oss studenter på et litt stramt budsjett. Pengene du får fra lånekassen skal dekke mye, så det er viktig å ha en plan på hvordan disse pengene skal brukes. Derfor er det viktig å ha et klart budsjett på en av hovedutgiftene, nemlig leilighet/bosted. Hvis du skal bo på skolen i halls koster dette ca. rundt 4000 kr (selvfølgelig noe billigere og noe dyrere, men det er et greit ca. tall) i måneden. Dette er da for et mini-rom, kanskje et eget bad, og stue/kjøkken delt med flere andre studenter. Du må i hvert fall forvente å betale såpass mye! Selvfølgelig avhenger prisen av mange faktorer; leilighet/ studio-apartment?, hvor mange skal bo i lag?, hvor mange soverom skal dere ha?, hvor vil dere ha leiligheten? osv. Vi satte tidlig et budsjett på 12000 kr i måneden (6000 på hver) for en leilighet med 1-2 soverom, og så på mange forskjellige i prisklassen 10-12 tusen kroner. Heldigvis endte vi opp med å betale en del mindre enn 12 000!

2. Beliggenhet. Når vi startet å se på leiligheter i London, søkte vi "London" i søkefeltet på hvor leiligheten skulle ligge. Det går ikke ann. Vi fikk opp leiligheter helt nord i London, helt øst i London, og alle andre ytterpunkter. Mange av de fine leilighetene vi fant var selvfølgelig utrolig langt borte fra skolene våre, siden vi ikke hadde noen plan på "hvor i London" vi skulle bo. Hvis dere er to/flere personer som flytter sammen, som skal gå på samme skole, anbefaler jeg virkelig å finne en plass nært skolen. Hvis dere er sånn som oss, to forskjellige steder, anbefaler jeg å se etter et greit nabolag, med gode tog-/tubeforbindelser, det er det viktigste!

3. Krav/ ønsker. Når dere begynner å søke og se på leiligheter, er det viktig å ha en idé om hva dere leter etter. Skal dere ha en møblert eller umøblert leilighet? Hvor mange soverom trenger dere? Er det noe spesielt dere trenger/ønsker? Dere må finne ut alle kravene og ønskene deres. Krav kan være ting som møblert/ med vaskemaskin/ 2 soverom osv. Dette er noe dere trenger, og dermed "ikke kan klare dere uten". Ønsker kan være andre, mindre viktige, ting, som hadde vært utrolig gøy/praktisk, men som ikke er et krav hvis dere finner en leilighet uten. Jeg ønsket meg for eksempel badekar og oppvaskmaskin, men jeg hadde klart meg uten hvis vi hadde funnet en bra leilighet uten det! (...selv om jeg fikk ca. alt som jeg både krevde og ønsket, tihi).

4. Ring! Når vi begynte å se på leiligheter i slutten av vår/ starten på sommeren, sendte vi ut en god del mail til leiligheter vi var interesserte i. Utålmodige og over-engasjerte meg ventet selvfølgelig på svar fra de dagen etterpå, men det kom ikke. Flesteparten av de fikk vi aldri noe svar fra. Dette er fordi mange byråeer ikke svarer på slike mail/ sjekker mailen så ofte.  Det kan og være at når de endelig svarer, etter flere uker, svarer de ikke skikkelig på det du lurer på, og så tar det noen uker før neste mail igjen. Hvis du ringer de må de svare deg med en gang (hvis de tar telefonen da), og da kan du spørre om alt du lurer på og vise din interesse. Ofte skriver de og ned navn/telefonnummer/e-mailen din og da, hvis de ikke har noe tilgjengelig for deg atm. Noen byråer er selvfølgelig flinke med å svare på mail, men jeg anbefaler å ringe i starten i hvert fall, slik at dere ikke sitter å venter lenge på ingenting.

5. Too good to be true? Det er mulig å fine en bra leilighet innenfor et greit budsjett, men det umulige er som oftest ikke mulig! Hvis dere ser på en annonse på nett eller lignende, og det virker for godt til å være sant, er det mest sannsynlig det. Vær kritiske når dere ser på annonser, og tenk om dette er troverdig. Vi har selv opplevd å bli "lurt"/ trodde at noe var noe helt annet en det var. Det er utrolig kjipt når du tenker "men det må jo bare være sant", og så viser det seg, selvfølgelig, at det ikke er det... Derfor er det viktig å være kritiske, kontakte byråene om dere lurer på noe/er usikre, spørr etter flere bilder/ mer informasjon, og sist og ALLER VIKTIGST; GÅ PÅ VISNING! Det er så utrolig viktig å gå på visnin og å få en skikkelig avtale og et møte med de dere leier av, for det er så mange som blir lurt!! Please, ikke bli en av de.

Meg, superexcited, utenfor leilighetsbygget vårt!

Når jeg sitter å skriver om dette nå, føler jeg at hodet mitt er fylt av råd og tips og generel informasjon om det å leie leilighet, så jeg kan heller skrive noen flere tips og råd en annen gang? Jeg føler det blir sånn halv-rotete innlegg, siden hjernen min hopper mellom 1000 forskjellige tanker om det å leie leilighet, men det får nå bare bli. Dette er i hvert fall noen av de viktigste tipsene mine, om startfasen av søke/leie-prosessen. For å finne leilighetene som jeg snakker om, anbefaler jeg å bruke nettsidene rightmove og zoopla. Vi har brukt begge to, og er veldig fornøyde! De er lette å bruke, du kan være veldig presis på hva du vil ha, og de har begge sin egen app, som er veldig gøy å ha på mobilen!

Hvis det er noe som helst noen lurer på, må dere selvfølgelig bare skrike ut ! (/kommentere)

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN
(Husk å følge meg, for alle mine blogginnlegg rett innpå din bloglovin!)

Wednesday 23 July 2014

SUMMER BLISS, PART 2

Det jeg elsker mest når jeg tar bilder, er å leke med lys og skygger. Lys mot kamera, lys på objekter, skygger på objekter osv. gir så utrolig fine og spennende bilder, og det blir så mye mer liv i de! Her er flere bilder vi tok tirsdags-kveld mens solen holdt på å gå ned og lyset var perfekt!



Tuesday 22 July 2014

LONDON FOOD: JAMIE OLIVER'S SECRET BASEMENT BAR

Jeg gleder meg virkelig til å flytte ned til London og prøve ut diverse kafeér, restauranter, barer osv. og dele bilder og minner fra mine favoritter! Men, før jeg flytter ned, har jeg allerede et par steder som jeg allerede kan skrive litt om. Jeg har allerede skrevet et lite innlegg om London Zoo, som jeg anbefaler alle å ta en tur innom, og i kveld tenkte jeg at jeg skulle dele en restaurant/bar. 

Jamie Oliver's Secret Basement Bar er en restaurant/bar som jeg har besøkt to ganger. Første gangen var vi bare på utkikk etter en plass vi kunne ta noe å drikke raskt, under klasseturen vår til London. Mens vi satt i den koselige kjeller-baren så vi at mange rundt oss hadde mat som så kjempegod ut, og vi fant raskt ut at det var en Jamie Oliver restaurant vi befant oss på! Derfor ville jeg stikke tilbake dit denne gangen jeg var i London, og prøve ut maten. 

Jeg spiste en utrolig god kyllingrett (som skulle være "ekstremt spicy", men som egentlig var veldig mild, utenom den store chilibiten oppå potetene) og Simon spiste en fantastisk pizza, som jeg endte opp med å spise restene til. I tillegg hadde vi en cider til maten, det vi drakk der sist gang, som er utrolig god! Menyen er ikke så ekstremt stor, men det er en god del å velge i både når det kommer til mat (mye tradisjonell britisk + pizza, hamburger...) og drikke (alkoholfritt, vin, øl/cider, cocktails...). Prisene er og ganske rimelige, litt dyrere enn andre steder i London, men det er en bar i Covent Garden, og det er Jamie Oliver, så det er verdt det. Lokalet er utrolig koselig og gjennomført interiørmessig, og det er brettspill og kokebøker rundt omkring på bordene. Det er en veldig avslappet atmosfære, og kul indie/rock/britisk musikk generelt, spilles. Det er og gratis WiFi her!

(Jeg skal prøve å ta litt bedre bilder neste gang jeg er der, dette er digital-kamera bilder i et rom med lite lys)

* Instamoment: * 
Follow me @anitafosen for more Instagram updates

What: Jamie Oliver's Secret Basement Bar, Covent Garden
Where: Covent Garden, with the Jamie Oliver Italian Restaurant (which is always full), there is a small door down to the secret basement bar-restaurant (where there are not that many people!)
Price: £££££  (10 for main dishes, £5-10 for drinks)

SUMMER BLISS, PART 1

Jeg lengter allerede tilbake til London, og vil egentlig bare flytte ned med en gang, men når det er så fint vær her hjemme er det ganske fint å være her også! I dag har jeg hatt fri fra jobb, og ettermiddagen og kvelden gikk til å slappe av på en benk ved Eivindsvannet med kjære Vilde. Det var herlig å sitte i shorts og singlet og spise litt snacks, og snakke om London og andre ting. Jeg hadde og kamera med meg, og tok litt bilder rundt med vannet, og når solen begynte å gå ned ble det og et utrolig fint lys, så vi tok litt bilder av hverandre! Det ble litt mange bilder, så jeg deler det i 2 deler, her kommer først noen bilder jeg tok av Vilde og trær/lyset:



Monday 21 July 2014

LONDON SHOPPING

Selv om det ikke var shopping som var førsteprioritet på turen vår, er det ikke så lett å reise til London uten å ha noe ekstra med hjem i bagasjen. Vi sjekket ut kjøpesenteret Whitgift som ligger rett ved leiligheten vår i Croydon, og senere gikk vi i Oxford Street og andre steder i London for litt småshopping. Jeg prøver å handle minst mulig av klær og lignende for tiden, siden jeg snart skal flytte med bare to kofferter, men jeg hadde en liten liste over noen ting jeg trengte, og fikk heldigvis kjøpt mesteparten av dette!

Treningsshorts/tights fra PINK Victoria's Secret

Jeg måtte selvfølgelig ta en tur innom den store Victoria's Secret butikken når vi var i Oxford Street. I nederste etasje var merket/avdelingen PINK med mye fine treningsklær, noe jeg trengte litt nytt av. Jeg endte opp med denne stilige sykkelshorts/tightsen i blått, noe jeg synes var gøy siden jeg bare har svarte tightser fra før! Butiken hadde og en kampanje, som gjorde at jeg fikk med denne vannkoppen og den lille søte hunden, når jeg handlet noe fra PINK. 

17-month Journal fra Kate Spade

Jeg er avhengig av å ha system på ting, gjennom utallige lister, kalendere, planleggere osv. Jeg er veldig glad i å bruke iCal kalenderen på macen/mobilen, men jeg tenkte også at jeg ville ha en journal som jeg kunne ha med meg i vesken. Jeg fant denne fra Kate Spade først på nettsiden deres, og holdt på å bestille den, men tenkte at de kanskje hadde den i butikken deres i Covent Garden. Det hadde de heldigvis, så nå har jeg en perfekt journal til skoleåret, som starter med August 2014, og varer til Desember 2015. 

Solbriller fra River Island

Jeg er helt ubrukelig når det kommer til solbriller; jeg kjøper bare billige salgsbriller på H&M og andre steder, og knuser/knekker de som oftest veldig fort. Jeg hadde derfor ingen solbriller å ha med meg til London, og endte opp med å kjøpe noen der når jeg virkelig trengte de i den sterke solen. Disse fant jeg på River Island, det var det siste paret av de, og jeg synes de var skikkelig stilige! De minner litt om Wildfox-solbrillene jeg har likt lenge, med en søt liten tekst rundt glasset. 

T-shirt dress fra Primark

Vi stakk fort innom Primark i Croydon, hvor jeg skulle kjøpe meg billige sokker, strømpebukser, strikker osv. (spennende!). Jeg orket ikke å kikke gjennom alle klærne, og skulle egentlig bare kjøpe noen slike nødvendige billige ting fort, men når jeg skulle gå til kassen fikk jeg øye på denne "kjolen". Den hang med pysjene og natttøyet, og er nok mest sannsynlig ment som en enkel nattkjole, men jeg synes den var kul som en t-shirt dress. Jeg har lenge vært på utkikk etter en lett og behagelig lang t-skjorte som jeg kan bruke som kjole, men har ikke funnet noe før denne. Jeg har helst ønsket meg en med blå og hvite striper, men de jeg har funnet på butikker som Urban Outfitters, Topshop osv. har ikke vært noe fine på, mens denne var så enkel og kul, så jeg liker den skikkelig godt!


Ellers kjøpte jeg meg litt basic-ting på salg (mye salg over alt!), og jeg er veldig fornøyd! Nå er det bare til å begynne å finne fram hva jeg skal ha med meg til London, og hva som skal bli igjen her i Norge i første omgang. Så det blir nok ikke noe mer shopping før flytting, jeg har bare to kofferter som skal fylles med alt jeg vil ha med til leiligheten vår!


LONDON ZOO

Utenom visninger og shopping ville vi gjøre noe annet gøy mens vi var i London. Siden jeg elsker dyr mer enn noe annet hørtes det utrolig gøy ut å gå i Zooen i London. Vi reiste inn dit lørdag formiddag, og brukte flere timer til å gå rundt og kikke på søte dyr. Det er en veldig stor Zoo med mange stilige og søte dyr, og jeg så dyr som Sloth og Slender Lorris, som er noen av favorittene mine! Ellers var vi på "pingvinshow", og det var og mange andre show utover dagen. Det var og en stor restaurant med mye god mat der, hvor vi spiste ekte fish & chips. En veldig fin formiddag, med noe litt annet enn bare shopping! 


What: London Zoo
Where: Regent's Park. Take the Northern Line to Camden Town and walk for about 10 minutes
Price: £26 for 1 adult